Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatvédelmi irányelveink >>

Szuper élelmiszerek és vitaminok

Az elmúlt században a tudomány ismételten bebizonyitotta, hogy a táplálkozás és a betegségek megelőzése között igen szoros kapcsolat áll fenn. Tudjuk, hogy a helytelen táplálkozás hiánybetegségekhez vezet, aláaknázhatja az immunrendszerünket, fogékonnyá teszi a szervezetünket  a különféle betegségekkel szemben. Hajlamossá válhatunk az életkorral összefüggő betegségek iránt, mint az érelmeszesedés és a csontritkulás, ezzel rontva utolsó éveink életminőségét.

  1. Sosem látott kihivás előtt állunk. Ezek közül jónéhányat nem befolyásolhatunk. Például városainkban a levegő az iparosítás miatt szennyezett, ivóvizünk sem tiszta, veszélyes kémiai anyagok százait azonositják.

  2. A betakaritás után a gazdaságok gyakran raktározzák terményeiket. Minél hosszabb idő telik el a betakaritás és a fogyasztás között, annál inkább csökken a tápérték.

  3. Ételeink az élelmiszeripari feldolgozás miatt tápláló anyagokban szegények, viszont szulfátokat és konzerváló szereket tartalmaznak, gomba- és féregirtó szerekkel szennyezettek.

  4.  Ételeink tele vannak magas zsir- és cukortartalmú ételekkel, melyek nem tartalmazzák a létfontosságú tápanyagokat. Sőt ezek emésztése lényegesen több enzimet, létfontosságú antioxidáns vitamint, ásványianyagot igényel. Étrendünkben alacsony az Omega 3 zsirsavak  mennyisége, pedig köztudottan csökkenthetik a vér koleszterinszintjét, triglicerid szintet, enyhithetik a gyulladásos válaszreakciókat, javithatják a szénhidrát-anyagcserét.

  5. A modern élet számos tényezője is befolyásolja táplálkozási szükségletünket. A dohányzás, kávé, alkoholfogyasztás, a gyógyszerek, stressz komolyan gátolhatják az elfogyasztott ételek  hasznosulását. A B vitaminok termelődését, a jótékony baktériumok szaporodását.

Gyakorlati megoldás:
Fogyasszunk friss, éppen akkor szedett nyers, vagy csak kevéssé főtt, inkább párolt vagy ressentett zöldségeket természetes állapotukhoz lehető legközelebb álló formában.
Csak kevesek számára adatik meg a lehetőség, hogy egész napjukat friss élelmiszerek beszerzésével és gondos előkészitésével töltsék. Igy a másik, könnyebben kivitelezhető megoldás a szuper élelmiszerek, organikus vitaminok fogyasztása.
Szabaduljunk meg a felhalmozódott salakanyagoktól, toxinoktól, méregtelenitsük rendszeresen szervezetünket, hogy minél több hasznos tápanyag befogadására legyünk képesek!