Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatvédelmi irányelveink >>

A készítmények használatához fontos tudnivalók

 

A készítmények fogyasztása

 
A Joalis és Energy cseppeket hasonlóan fogyasztjuk, mint a homeopátiás szereket.
 
Étkezés előtt vagy után minimum 20 perccel, de még jobb ha fél órával vesszük be. Egy kis vízbe érdemes cseppenteni (0,5 dl) és meginni. Fémmel nem érintkezhet. Müanyag poharat vagy kanalat használjunk a bevételhez. Két információs készítmény bevétele között ajánlott 1-2 perc szünetet hagyni.
Étkezésnek számít a víz kivételével minden ital (gyógytea is) mentolos tartalmú krém, illóolaj, így a fogmosást is mellőzzük a készítmények bevétele előtt és után fél órával. Dohányzás , kávé vagy alkohol fogyasztás mérséklése akár abbahagyása a kezelés hatékonyságát  jelentősen növelheti.
 
Mi történik,ha elfelejtem és mégis ettem vagy használtam mentolos, kámforos dolgokat?
  • Nem történik semmi baj, kismértékben a készítmény hatását csökkenti.
  • Lehetőség szerint legközelebb figyeljünk rá oda jobban.
  • Ha gyakran esünk „kísértésbe” (evést illetően) és nincsenek fél órák akkor inkább vegyük be, minthogy felfüggesztjük a kúrát. Később csökkenhet a nassolás, állandó evés utáni vágy.
 
Mi történik, ha kimarad adag pl. esti adag?
 
  • Azt reggel nem szükséges pótolni, hiszen nem a mennyiség fog a kúra sikerességéhez hozzájárulni, hanem a rendszeresség, figyelmesség, azok a tettek, melyeket magunkért teszünk. Ha a reggeli adag maradt ki azt napközben pótolhatjuk.
 
A vitaminokat kapszulákat főleg étkezés közben vagy után javasolt bevenni.
Az Energy zöld élelmiszereit pedig étkezés előtt 15 perccel.
A sárga, piros színű termékeket főleg a reggeli, délelőtti illetve kora délutáni órákban célszerű fogyasztani élénkítő hatásuknál fogva, a kéket, zöldet, lilát pedig délután és akár a késő esti órákban. Ezeknek a színeknek nyugtató, kiegyensúlyozó, harmonizáló hatásuk van. Ha ennek mégis az ellenkezőjét tapasztalod, akkor igazodj a szervezeted reakciójához és annak megfelelően fogyaszd.
 
A készítmények tárolása
 
Száraz, hűvös helyen tárolandó lehetőség szerint elektromos berendezésektől távol. 
Emiatt hűtőszekrényben sem kell tárolni. Javasolt konyhaszekrény, kamra esetleg hálószoba.
 
Más készítményekkel együtt fogyasztható? (pl. vitamin, gyógyszer, gyógyteák)
 
Igen, de minden esetben tájékozódjon gyógyszerei tájékoztatójában milyen ellenjavallatok vannak. Különösen,ha vérhígító készítményt (Sincumar) vagy vízhajtót szed vagy onkológiai kezelésben részesül  mindenképpen tájékozódjon mely készítmények ellenjavallottak. A gyógyszer és gyógynövény készítmények bevétele között fél óra szünetet tartani ajánlott!  Vitaminok, gyógyteák, homeopátiás szerek mellett fogyaszthatók, leginkább egymás hatását erősítik, de ajánlott egymáshoz harmonizálni őket.