Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatvédelmi irányelveink >>

Double Protect étrend kiegészítő kapszula - 2*30db

5.600 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Összetevői (Magnézium, Qercetin (Kvercetin), Hesperidin, D3 vitamin, Cink acetát, Szelén) szimbiotikus hatása erősíthetik az immunrendszert.
Gyártó: Flavin
Szállítási díj: 2.032 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

A magnézium az emberi szer­vezetben több mint 300 enzimatikus reakcióban vesz részt, ilyen például a szervezetbe bevitt D-vitamin megfelelő felszívódása is. A magnéziumhiányos állapot hátráltatja a biokémiai folyamatokat, gyengeség, dekoncentráltság, izomgörcsök jelentkezhetnek. Tudományos publikációk szerint a nyugati világ lakosságának közel kétharmada nem viszi be a magnézium aján­lott napi adagját.

A quercetin a flavonoidok családjába tartozó polifenolos vegyület, mely elsősorban a nö­vények levelében koncentráló­dik. Ismerve a Covid-19-fertőzés lehetséges szív- és érrendszeri szövődményeit, valamelyest megnyugtató, hogy a quercetin gyulladáscsökkentő, trombocitagátló potenciálja, valamint a keringési rendszerre gyakorolt hatása már korábban tudomá­nyos bizonyosságot nyert.

Egy 2020-as tanulmány sze­rint az olyan polifenolok, mint a quercetin vagy a hesperidin kiegészítő terápiás, illetve megelőző alkalmazása megzavar­hatja a koronavírus belépési és replikációs ciklusának külön­böző szakaszait.

Az utóbbi időszak egyik leg­nagyobb meglepetése a Co­vid-19 témakörében a cink, amit eddig főként a bőrgyógyá­szat területéről ismertünk. Ki­derült, hogy a cink növeli a lég­úti nyálkahártya SARS-CoV-2-fertőzés által roncsolt csillósejtjeinek rezgési gyakoriságát, segítve ezáltal a különböző kórokozókat tartalmazó ré­szecskék kisöprését a szerve­zetből.

A cink hatékonynak bizonyult a Covid-19 vonatkozásában ki­alakult túlzott immunválasz - citokinvihar - modulálásában, valamint a Streptococcus Pneumaie baktériummal szemben is; ez a kórokozó tehető felelős­sé a koronavírus-fertőzés előre­haladott tüneteként kialakuló tüdőgyulladásért.

Eddig elsősorban a cink sejtközötti állományban kifejtett hatásairól volt tudomásunk, az elmúlt időszak kutatási eredmé­nyei szerint azonban egyes flavo­noidok, mint például a fent emlí­tett quercetin és hesperidin ké­pesek egy ún. ioncsatornán ke­resztül a sejten belülre juttatni a cinket, ami ezáltal gátolja az egyes vírusfajták (pl. Herpes simplex, SARS-CoV-2) replikációjához szükséges enzim mű­ködését. A leírt folyamatot ionofor hatásnak nevezzük, ennek segítségével a vírusok szaporo­dása meggátolható, és nagyrészt kiirthatók a szervezetből.

2 kapszula tartalma
Magnézium 375 mg
Qercetin 50 mg
Hesperidin 46 mg
D3 vitamin 4000 NE
Cink acetát 20 mg
Szelén 100 mcg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.